• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Vakuudeton.com

Vakuudeton.com

Rahoitus, lainat, säästäminen ja oma talous

  • Luottokorttivertailu
  • Säästötilitieto
  • Yritysrahoitusopas
  • Asuntolainat
  • Lainatieto

Harkinnassa Brabank? Lue ensin kokemuksia

Etusivu > Lainatietoa > Harkinnassa Brabank? Lue ensin kokemuksia

by admin

Lue millaisia kokemuksia suomalaisilla on Brabankin eli entisen Monobankin palveluista.

 

Pohjoisesta rajanaapuristamme Suomeen levittäytyneen BRAbankin – eli entisen Monobankin – ydinpalveluita ovat vakuudettomat kulutusluotot ja lainojen yhdistäminen. Millaisia kokemuksia suomalaisilla on BRAbankista ja millaista korkoa pankki pystyy parhaimmillaan tarjoamaan? Selvitimme vastaukset 10 usein kysyttyyn BRAbank-kysymykseen…

Tiedä ainakin nämä 10 asiaa:

  • Perustiedot BRAbankista – millainen yhtiö on kyseessä?
  • Millaista lainaa BRAbank tarjoaa suomalaisille?
  • Paljonko BRAbank-lainojen korko tyypillisesti on?
  • Kuka voi hakea lainaa ja miten hakuprosessi käytännössä etenee?
  • Millaiset liitteet BRAbank vaatii hakemuksen mukana?
  • Miten, missä ja milloin BRAbank-lainaa maksetaan takaisin?
  • Kannattaako lainojen yhdistäminen BRAbankin kautta vai ei?
  • Millaisia kokemuksia BRAbankista suomalaisille on ehtinyt kertyä?
  • Ketkä ovat BRAbankin kovimpia kilpailijoita Suomessa?
  • Millä tavoilla hakija voi varmistaa parhaan mahdollisen korkotason?


Mikä on BRAbank ja miksi se on laajentanut Suomeen?

Brabankin edeltäjä Monobank – viralliselta nimeltään Monobank ASA – on Norjan Bergenissä vuonna 2015 perustettu digitaalinen pankki, joka aloitti toimintansa Suomessa keväällä 2017. Kesäkuussa 2019 Monobank fuusioitui yhteen BRABank ASA:n kanssa. BRABankin kaikki liiketoiminta siirtyi Monobankin hallinnointiin, ja yhtiö jatkoi toimintaansa nykyisellä BRAbank-nimellä.

Tällä hetkellä BRAbankilla on Norjan ja Suomen lisäksi liiketoimintaa Ruotsissa, jonne se laajensi keväällä 2019. Suomesta pankki hakee uutta markkina-aluetta, ja siirtymistä on helpottanut maamme osin samankaltainen pankkilainsäädäntö Norjan kanssa.

Kotimaassaan BRAbankin palveluvalikoimiin kuuluu lainojen lisäksi säästötili ja luottokortti. Suomessa pankki tarjoaa kuitenkin toistaiseksi vain lainoja. Tarkemmin sanottuna kyse on vakuudettomista kulutusluotoista, jotka ovat suuruudeltaan maksimissaan 50 000 euroa.

Koska kyse ei ole supisuomalaisesta toimijasta, monille olennaisin kysymys lienee se, onko BRAbank luotettava ja turvallinen palvelu?

Vastaus kysymykseen on kyllä.

BRAbank operoi Norjan finanssivalvonnan alaisuudessa, ja helmikuussa 2017 pankki listautui silloisella Monobank-nimellään Oslon pörssin Merkur Market -markkinapaikalle. Työntekijöitä yhtiöllä on kahdessa maassa yhteensä yli 60. Mistään kovin pienestä yrityksestä ei siis ole kyse.

Suomalaisia asiakkaitaan BRAbank palvelee suomen kielellä arkisin kello 9-19 ja lauantaisin 10-16

  • numerossa 09 4245 500 ja
  • sähköpostitse osoitteessa asiakaspalvelu@brabank.fi.

Koska pankin liiketoimintamalli perustuu digitaalisuuteen, sillä ei ole varsinaista konttoriverkostoa Suomessa.

Huomaa tämä: Ukrainassa toimii edelleen Monobank-niminen mobiilipankki, joka on viime vuosien aikana noussut isoksi tekijäksi itäisessä Euroopassa (lue Forbesin juttu tästä). Kenties tämä oli yksi syy siihen, miksi Monobank päätti fuusioitumisensa jälkeen jatkaa toimintaansa BRAbank-nimellä.


Millaista lainaa BRAbank tarjoaa suomalaisille?

Suomalaisille asiakkailleen BRAbank tarjoaa 1000-50 000 euron suuruisia vakuudettomia lainoja. Vakuudettomuus tarkoittaa, että lainaa hakiessasi et tarvitse ulkopuolista takaajaa tai takaisinmaksun pantiksi asetettavaa rahanarvoista omaisuutta.

Laina voi olla tyypiltään kulutusluotto tai järjestelylaina. Toisin sanoen voit käyttää lainasumman parhaiten katsomallasi tavalla mihin tahansa kulutustarpeisiin – lainan käyttötarkoituksen sijaan BRAbankia kiinnostaa vain takaisinmaksukykysi.

Järjestelylaina puolestaan viittaa lainojen yhdistämiseen, jolloin yhdellä isommalla lainalla voit maksaa pois pienemmät lainasi ja velkasi. Tämä voi tietyissä tilanteissa auttaa sinua säästämään lainan kuukausikustannuksissa. Lainojen yhdistämistä on käsitelty tarkemmin alempana tässä artikkelissa.

Takaisinmaksuajan voit BRAbankin lainoissa määritellä itse 1-15 vuoden välille. Ripeällä aikataululla lyhennetty laina tulee tietysti aina halvemmaksi.


Millainen hinnoittelu ja korko BRAbankin lainoissa on?

BRAbankin lainojen nimelliskorko on hakijakohtainen ja vaihtelee 7,45-19,45 prosentin* välillä. Nimelliskorko tarkoittaa lainasummasta perittävän koron määrää. Nimelliskorossa ei siis ole vielä huomioitu lainan muita kustannuksia, joita ovat:

  • avausmaksu (45-90€ riippuen lainamäärästä) sekä
  • kuukausittainen 5 euron tilinhoitopalkkio.

Jos et hoida maksuja ajoissa, myös maksumuistutuksesta peritään 5 euroa.

*Huomaa, että väliaikainen korkokatto kuitenkin rajaa uusien lainojen nimelliskoron korkeintaan 10 prosenttiin 30.09.2021 asti. Tämän jälkeen pankki voi veloittaa lainasopimuksen mukaista korkoa, mikäli se on yli 10 prosenttia.

Mitäpä tämä sitten tekee euroissa?

Muodostetaan muutama esimerkki BRAbankin lainalaskuria käyttäen:

  • Kolmen vuoden laina-ajalle otettu 10 000 euron laina muodostaisi todelliseksi vuosikoroksi 16,42 prosenttia, jolloin takaisinmaksettava summa olisi kaikkine kuluineen 12 533 euroa.
  • Yhden vuoden ajalle otetusta 5000 euron lainasta sen sijaan syntyisi takaisinmaksettavaa kaikkiaan 5534 euroa.

Summat ovat suuntaa-antavia.

Vertailun vuoksi muiden norjalaisten pankkien miniminimelliskorot: 

  • Komplett Bank 4,90%,
  • Bank Norwegian 5,99%,
  • Instabank 7,90%.

Muista, että alin mahdollinen nimelliskorko on kuitenkin heikohko mittari. Lukema kertoo vain sen, millaisella korkotasolla erittäin hyvän tulotason omaava vakavarainen hakija voi lainansa saada. Vain harvalle hakijalle pystytään tarjoamaan lainaa kyseisellä korkolukemalla.


Tekeekö BRAbank yhteistyötä lainanvälittäjien kanssa?

Kyllä, BRAbank hyödyntää asiakashankinnassaan useamman Suomessa toimivan lainanvälittäjän palveluita. Lainanvälittäjä tarkoittaa kilpailutuspalvelua, jonka avulla lainatarjoukset voi pyytää yhdellä kertaa useammalta eri pankilta ja rahoitusyhtiöltä.

Voit vertailla BRAbankin ja sen kilpailijoiden tarjoamat korot esimerkiksi OmaLaina-kilpailutuspalvelussa. Omalaina saa palkkionsa rahoitusyhtiöiltä ja pankeilta, joten kuluttajalle palvelu on ilmainen.

Tarjousten pyytäminen ei myöskään sido sinua mihinkään, eli voit helposti selvittää, mistä saisit lainasi edullisimmin. Tämän jälkeen voit joko hyväksyä jonkun tarjouksista tai jättää lainan kokonaan ottamatta.

  • OmaLainan kaikki yhteistyökumppanit on lueteltu palvelun verkkosivuilla.


Ketkä voivat hakea lainaa ja miten hakeminen käytännössä tapahtuu?

Aivan kuten kaikilla muillakin rahoituslaitoksilla, myös BRAbankilla on tiettyjä ehtoja, jotka sinun on täytettävä voidaksesi hakea lainaa.

Kaikkien seuraavien kriteerien on toteuduttava:

  • Olet iältäsi 23-70-vuotias,
  • olet asunut Suomessa vähintään kolme vuotta,
  • kuukausitulosi ovat yli 1200 euroa,
  • sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Lainaa voit hakea verkossa osoitteessa BRAbank.fi. Lomakkeessa kysytään henkilötietojesi lisäksi muun muassa tulotasoasi ja mahdollisia aiempia lainojasi. Oli kyseessä sitten perusmuotoinen laina, lainojen yhdistäminen, tai nykyisen BRAbank-lainan korotus, haku tapahtuu yhdellä ja samalla lomakkeella.

Hakemuksen lähettämisen jälkeen saat välittömästi tiedon siitä, onko lainapäätös omalla kohdallasi myönteinen vai kielteinen. Luottoluokitusarvion BRAbank tekee Suomen Asiakastieto Oy:n ja Bisnode Oy:n tarjoamaan dataan perustuen. Sinulle luonnollisesti myönnetään lainaa vain sellaisissa tilanteissa, joissa BRAbank katsoo sinun selviytyvän takaisinmaksusta sovitussa aikataulussa.

Mikäli lainahakemuksesi saa BRAbankilta vihreää valoa, he lähettävät sinulle sähköisesti alustavan ja ei-sitovan lainatarjouksen. Mikäli päätät hyväksyä tarjouksen, voit allekirjoittaa sopimuksen sähköisesti verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.

Tämän jälkeen BRAbank vielä tarkistaa lähettämäsi liitteet ja maksaa sen jälkeen lainan tilillesi. Useimmiten rahat näkyvät tilillä seuraavana pankkipäivänä hakemuksen täyttämisen jälkeen.


Millaiset liitteet BRAbank vaatii hakemukseen?

BRAbank haluaa sinulta seuraavat liitteet, jotta se voi varmentua lainahakemukseen syöttämiesi tietojen oikeellisuudesta:

  • Edellinen palkkakuitti.
  • Edellisen vuoden veroilmoitus, jonka olet saanut postitse keväällä.

Molemmat dokumentit voit liittää hakemukseen sähköisesti. Mikäli veroilmoitus on kateissa, voit tilata uuden vero.fi-osoitteesta.


Miten lainan takaisinmaksu tapahtuu hyväksytyn lainapäätöksen jälkeen?

Lainaa maksat takaisin kuukausittaisissa tasaerissä lainasopimuksessa sovitun määrän mukaisesti.

Saat ensimmäisen laskun kotiosoitteeseesi paperipostitse, mutta tämän jälkeen voit halutessasi valita sähköisen laskun. E-laskun saat otettua käyttöön omassa verkkopankissasi. Tämän jälkeen lasku tulee sähköisesti suoraan verkkopankkiin maksettavaksesi.

Laskut saat aina 14 päivää ennen eräpäivää riippumatta siitä, vastaanotatko laskut paperipostitse vai sähköisesti.

Voit tietysti aina maksaa lainan pois jo sovittua aikaisemmin tai lyhentää sitä sovittua suuremmissa erissä. Mikäli haluat lyhentää koko lainan pois kerralla, ota kuitenkin aina ensin yhteyttä asiakaspalveluun.


Milloin lainojen yhdistäminen BRAbankin kautta voi olla järkevää?

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa, että maksat useamman pienemmän lainan tai luottokorttivelan pois yhdellä isommalla lainalla.

Tämä voi olla fiksua varsinkin silloin, jos monet pienistä lainaeristä sisältävät erilaisia pieniä lisäkuluja, kuten kuukausittaisia tilinhoitomaksuja tai lainanjärjestelypalkkioita. Lainat yhdistämällä siirryt lyhentämään vain yhtä lainaa, mikä helpottaa samalla myös kulujen seuraamista ja taloudenhallintaa.

Toimintamalli tunnetaan myös nimillä yhdistelylaina tai järjestelylaina, ja BRAbank tarjoaa lainojen yhdistämistä aina 50 000 euroon asti. Lainat yhdistämällä laina-aika saattaa pidentyä, mutta kuukausittaisen lyhennyserän määrä tippuu.

Ennen lainojen yhdistämistä kaikkien vanhojen lainojen ja velkojen kuukausittaiset kulut kannattaa ynnätä tarkasti yhteen, jotta voit varmistaa, millaista säästöä BRAbank yhdistelylaina voisi sinulle mahdollisesti tuoda.

  • Lue myös: Mistä halvin yhdistelylaina? Katso vertailu ennen lainojen yhdistämistä.


Millaisia kokemuksia BRAbankista suomalaisille on ehtinyt kertyä?

Wanhan viidakon sananlaskun mukaan ihminen on rehellisimmillään kirjoittaessaan internetin keskustelupalstoille. Siksi on syytä kurkistaa, millaisia kokemuksia nettipalstojen kynäniekoilla on BRAbankin palveluista.

Koska BRAbank tarjoaa täysin vastaavanlaisia lainoja myös kotimaassaan, perkaamme samalla läpi muutamia kommentteja norjalaisilta arviosivustoilta. Useimmiten negatiiviset arviot koskevat tilanteita, joissa hakijalle ei ole myönnetty lainaa. Myönteisten lainapäätösten kohdalla kokemukset ovat pääosin positiivisia.

Suomi24:

”Monobank (eli nykyinen BRAbank) toiminut minulla mainiosti kaikin puolin, suhteellisen edullinen korkokin, suosittelen lämpimästi!” -Nimimerkki Henry-66.

”Ensin hyväksyivät hakemuksen, mutta sitten lopullisessa tarkastuksessa hylkäsivät. Laitoin tiedot hakulomakkeelle juuri oikeanlaisena ja silti eivät myöntäneet. Ei jatkoon.” -Nimimerkki fjdisfjsodfj.

Bytt.no

”Jos sinulla on valmiina palkka- ja verotodistus ja tiedot mahdollisista aikaisemmista lainoista, niin hakemuksen täyttäminen on yksinkertainen homma. Eniten pidin mahdollisuudesta valita eräpäiväksi oman palkkapäiväni.” -Nimimerkki Magne V.

”Minulle myönnettiin ensin lainaa, mutta se peruttiin tunti myöhemmin, enkä saanut kyselyistäni huolimatta mitään selityksiä.” -Nimimerkki Marcus.


Ketkä ovat BRAbankin kovimpia kilpailijoita Suomessa?

Perinteiset suomalaiset kivijalkapankit tarjoavat myös asiakkailleen vakuudettomia pienlainoja, ja usein ne ovat korkotasoltaan halvempia verkossa toimivien digipankkien ja rahoitusyhtiöiden lainavaihtoehtoihin verrattuna.

Siksi BRAbank kilpaileekin asiakkaistaan eritoten muiden vastaavalla toimintamallilla operoivien pankkien kanssa. Norjalaisista pankeista niin Komplett Bankin, Instabankin kuin Bank Norwegianin lainat ovat hyvin vastaavankaltaisia BRAbankiin verrattuna. Toki myös monet suomalaiset verkossa toimivat rahoitusyhtiöt tarjoavat isompia vakuudettomia lainoja aina 50 000 euroon asti.

Jos olet ottamassa vähänkään suurempaa lainaa, ensimmäinen vaihtoehto on tietysti aina oma pankki. Mikäli kuitenkin päädyt katsastamaan digipankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjouksia, ne kannattaa aina kilpailuttaa. Vain tällä tavalla voit varmistaa parhaan mahdollisen koron. Jo muutamien tuhansien eurojen lainoissa erot korkokuluissa voivat olla satasia.


Millä tavoilla hakija voi varmistaa parhaan mahdollisen korkotason?

Moni isompi laina otetaan yhteiseen hankintaan, kuten esimerkiksi auton ostoon tai pariskunnan kodin remontointiin. Näissä tilanteissa kannattaa harkita lainan ottamista yhteishakijan kanssa. Pankin kannalta lainan riski pienenee, kun sen takaisinmaksusta on vastuussa kaksi henkilöä. Tämä näkyy hakijoille edullisempana korkona.

Otit lainaa sitten yksin tai kaksin, kaikissa tapauksissa verkosta haettu laina on aina viisasta kilpailuttaa. OmaLaina-kilpailutuspalvelun avulla saat haettua yhdellä hakemuksella lainatarjoukset sekä BRAbankilta että sen kilpailijoilta. Yhteensä Omalainalla on yli 30 yhteistyökumppania.

OmaLaina saa välityspalkkionsa rahoitusyhtiöiltä ja pankeilta, joten sinulle palvelun käyttö ei maksa mitään. Lainojen kilpailutus ei myöskään sido sinua mihinkään, eli voit ilman riskiä tarkastaa, mikä rahoitusyhtiö tai pankki pystyy tarjoamaan sinulle haluamasi lainan kaikkein edullisimmin. Tämän jälkeen sinun on helppo tehdä päätös siitä, hyväksytkö jonkun tarjouksista vai jätätkö lainan ottamatta.


Tiivistelmä: useimmin kysytyt kysymykset BRAbankista

Kuinka paljon BRAbankilta voi hakea lainaa?

BRAbank myöntää lainoja 1000 eurosta aina 50 000 euroon asti. Lainan takaisinmaksuajan voit valita 1-15 vuoden väliltä.

Paljonko BRAbankin lainan korko on?

BRAbankin lainan vuotuinen nimelliskorko on hakijakohtainen ja se vaihtelee 7,45 ja 19,45 prosentin välillä. Muita lainasta aiheutuvia kustannuksia ovat 45-90 euron avausmaksu ja viiden euron kuukausittainen tilinhoitopalkkio.

Millaisia kriteereitä lainanhaulle on asetettu?

Jotta voit saada hyväksytyn lainapäätöksen, sinun tulee olla 23-70-vuotias ja kuukausitulojesi on oltava minimissään 1200 euroa. Sinulla ei myöskään saa olla maksuhäiriömerkintöjä ja sinun tulee olla asunut Suomessa vähintään edeltävät kolme vuotta.

Miten BRAbankin lainan voi kilpailuttaa?

BRAbank tekee yhteistyötä monien Suomessa toimivien lainanvälittäjien kanssa. Lainanvälittäjän kautta voit pyytää ilmaiseksi lainatarjouksen niin BRAbankilta kuin sen kymmeniltä kilpailijoilta. Näin saat helposti selville sen, mistä laina on mahdollista saada edullisimmalla korolla. Lue lisää.

TwiittaaJaa FacebookissaWhatsAppaa

Filed Under: Lainatietoa

Primary Sidebar

Kuukauden luetuimmat


Luottokortit jättivertailussa – tarkista lähes 50 kortin kulut ja tiedot


Kevytyrittäjien laskutuspalvelut vertailussa – mikä on edullisin?


Yrityksen rahoitusvaihtoehdot yhdellä sivulla – katso yli 20 kohdan opas


21 kysymystä ja vastausta ASP-säästämisestä


Kulutusluottojen korot vertailussa – mistä pankista löytyy edullisin laina?


Paljonko asuntolainaa voit saada? Nämä asiat siihen vaikuttavat!


Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää starttirahasta ja sen hakemisesta vuonna 2021


Tiedätkö mitä yrityksen perustaminen maksaa? Huomioi ainakin nämä kulut


Sinustako sivutoiminen yrittäjä? Nämä 12 kysymystä kannattaa käydä läpi ennen aloittamista


Yrityslainat ilman vakuuksia siirtyivät verkkoon – koroissa suuria eroja


8 yleisintä kysymystä palkkatuen hakemisesta

Tutustu myös näihin


Digitalisaatio on tuonut joukkorahoitetut yrityslainat yhä pienempien suomalaisyritysten ulottuville.
Lainamuotoinen joukkorahoitus isomman rahoituspalapelin täydentävänä osana


Aloittaville yrittäjille tarjotaan runsaasti erilaisia tukimuotoja.Tällaisia tukia aloittaville pienyrittäjille ja yrityksille on Suomessa tarjolla


Pankkilainan saaminen yritykselle ei läheskään aina ole itsestäänselvyys.
Millä edellytyksillä uusi yritys saa lainaa pankista?


Omalaina palvelu arvostelussa.
10 kysymystä ja vastausta OmaLainasta – millainen palvelu oikein on kyseessä?

Footer

Vakuudeton.com on mainosrahoitteinen tieto- ja vertailusivusto, joka käsittelee yrityksille ja kuluttajille suunnattuja rahoitustuotteita. Sivuston artikkeleista ja oppaista löydät kattavasti tietoa muun muassa luottokorteista, säästötileistä, asuntolainoista, kulutusluotoista sekä yleisimmistä yritysten rahoitus- ja tukivaihtoehdoista.

Evästeet & tietosuoja | Tietoa sivustosta


Suosituimpia artikkeleita

Lainavertailu vuodelle 2021
Säästötilien korkovertailu 2021
Kannattaako lainojen yhdistäminen?
Mitä maksaa yrityksen perustaminen?
Ulkomaiset pankit Suomessa
Saako toiminimellä lainaa?
Bank Norwegian kokemuksia
Kulutusluottojen korot jättivertailussa
Millaista korkoa Zmarta tarjoaa?
Laina- ja korkolaskuri
Kokemuksia OmaLaina.fi-palvelusta
Bigbankin säästötili ja lainat esittelyssä
Vakuudettomat lainat ja luotot
Tarkastelussa Komplett Bankin joustoluotto
Kokemuksia Rahalaitos-palvelusta
Ruotsalaiset pankit Suomessa
Kokemuksia Lendo-lainanvälittäjästä

Muut artikkelit

Suosituimmat oppaat

Yritysrahoituksen yleisimmät vaihtoehdot
Starttiraha 2021
Mistä lainaa yrityksen perustamiseen?
Pankkilaina yritykselle
Lainamuotoinen joukkorahoitus
Yrityslainojen korko
Yleisimmät yrityslainojen vakuudet
Mistä lainaa osakeyhtiölle?

 

Julkinen yritysrahoitus

Maaseudun perustamis- ja investointituet 
Finnveran rahoitusvaihtoehdot
Palkkatuki rekrytointia varten
Elyn kehittämisavustus yrityksille
Business Finland -rahoitus

 

Luottokorttioppaat

Luottokorttivertailu 2021
Vuosimaksuttomat luottokortit esittelyssä
Luottokortin 10 olennaisinta hyötyä
Millä ehdoilla luottokortti voidaan myöntää?

Vakuudettomat yritysrahoitusmuodot

Yrityslaina ilman vakuuksia
Mistä yrityslaina heti tilille?
Laskurahoitus

 

Rahoitusyhtiöt yrityksille

Qred Yrityslaina
Front Kasvurahoitus
Suomen Yrityslaina
Vauraus Suomi
Yritysluotto.fi
Bank Norwegian Yrityslaina
CapitalBox
BusinessCredit

Sivuston artikkelit sisältävät kumppanuusmainontalinkkejä, joiden kautta syntyneistä uusista asiakkuuksista voidaan maksaa sivustollemme pieni rahallinen komissio. Linkkien käyttäminen ei vaikuta millään tavalla sinulle tarjottuihin hintoihin tai muihin ehtoihin. Sivustomme hyödyntää evästeitä kävijäanalytiikan tilastointiin ja mainonnan seurantaan.

©Vakuudeton.com 2021 | yhteys@vakuudeton.com